2021-07-23 07:01:15• hírek • Bede Emőke

Erről értesíteni kell a tanügyminisztériumot is

A Prefektusi Kollégium csütörtöki ülésén Anisoara Boitor főtanfelügyelő ismertette az országos képességfelmérőn, illetve az érettségi vizsgán elért eredményeket.

Mint elmondta, a nyolcadikosok vizsgája rendben zajlott, és a diákok az elmúlt öt év legjobb eredményét érték el, hiszen a sikerességi ráta mintegy 76,25 százalék lett. Az érettségi vizsgával kapcsolatban azonban megjegyezte, hogy Szatmár megyében a szokásosnál jóval több óvást nyújtottak be a diákok. Az érettségin részt vevő 1831 vizsgázó közül 1052-en voltak elégedetlenek a kapott jeggyel, a legtöbb óvást, pontosabban 627-et román nyelv és irodalomból nyújtották be. Az óvások elbírálását követően országos viszonylatban is Szatmár megyében emelkedett a legnagyobb mértékben az átmenési arány (6,2 százalék), így a sikeresen érettségizők aránya 63,64 százalékról 69,83 százalékra ugrott.


A főtanfelügyelő kiemelte, hogy a Szatmár megyei diákok dolgozatait első körben Beszterce-Naszódban osztályozták, az óvások azonban egy másik megyében kerültek elbírálásra. Az 1052 óvás nyomán 851 dolgozatra nagyobb jegy került, 36 esetben nem változott a kapott osztályzat, 165 dolgozat pedig kisebb jeggyel zárt, mint az első körben.


Mindezek fényében nem meglepő Altfatter Tamás prefektus azon kérése, hogy a megyei tanfelügyelőség e jelenségről értesítse az oktatási minisztériumot is annak érdekében, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek az ilyen események.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: